Mantelzorgwaardering 2024

Inwoners van de gemeenten Middelburg en Veere die mantelzorg krijgen, kunnen van 1 februari tot en met 30 april 2024 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan bij Manteling via www.manteling.nu. Hulp nodig bij het invullen? Bel dan tussen 9:00 en 13:00 naar 0118-553530 (alleen op werkdagen). Deze mantelzorgwaardering dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden.

De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Bij hulp van meerdere mantelzorgers, mag het aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die wonen in een verpleeghuis kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen.

De mantelzorgwaardering van de gemeente Veere is een bedrag van €100 en in de gemeente Middelburg €150. Houd bij de aanvraag alle gegevens van de hulpvrager, waaronder het IBAN-nummer bij de hand. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. De waardering is een bedankje van de gemeente aan de mantelzorgers.