Een jaar “samen aan de koffie “

Het is nu ruim een jaar geleden dat we begonnen met “samen aan de koffie” op de eerst vrijdag van de maand.

Het is echt een groot succes. Een vaste groep koffiedrinkers en enthousiaste vrijwilligers.

Vooral Corry de Witte mag weleens genoemd worden. Zij is echt super enthousiast en zorgt altijd voor iets lekkers bij de koffie. En dan ook nog passend bij de periode. ( zoals chocoladeletters en strooigoed begin december en in maart had ze een paastak met chocoladebeestjes gezet)

Omdat het zo’n succes is gaan we dus de zomermaanden ook gewoon door. Dus schrijf in de agenda 5 juli en 2 augustus 10 uur tot half 12 koffie in de consistorie!

Iedereen is welkom! Ongeacht je leeftijd en of je wel of geen lid van de kerk bent.

Het zijn altijd hele gezellige morgens dus ik zou zeggen: “ Kom gewoon eens langs.”

De Handige Handen in Grijpskerke

Wie wilt er nou niet creatief bezig zijn met zijn handen? In Grijpskerke komen er om de twee weken op de donderdagavond van 19:30-21:30 in Dorpshuis Nimmerdor een gezellige groep vrouwen bij elkaar die met elkaar handwerken. Er worden verschillende creatieve creaties gemaakt en er is ook ruimte om gezellig met elkaar in gesprek te gaan. 

Een aantal vrouwen geven ook workshops, zodat je ook van elkaar kan leren. Wil je nou ook eens kennis maken met deze handwerkgroep? Kom gerust een keer langs of neem contact op met de initiatiefnemers:

Betty Westerhoff: bettywesterhoff@hotmail.com

Jeanette Kuzee: jkuzee@zeelandnet.nl 

Dringend nieuwe commissieleden nodig voor Stichting Bazaar Grijpskerke

Dringend nieuwe commissieleden nodig!

Ondanks eerdere oproepen hebben we nog geen nieuwe commissieleden mogen verwelkomen.

Indien er op zeer korte termijn geen nieuwe commissieleden gevonden worden zal er geen bazaar dit jaar zijn. Sterker nog, daarmee zal na ruim 40 jaar de bazaar ophouden met bestaan.

Natuurlijk zou dat enorm jammer zijn, omdat de bazaar ook een verbindende factor voor het dorp is.

Bij interesse, of voor meer info: stichtingbazaargrijpskerke@gmail.com, of neem contact op met een van de commissieleden. Zie ook de bijgevoegde nieuwsbrief.

Graag horen we van je!

Wijziging in tijdstip afvalinzameling Grijpskerke

De ZRD heeft de inzamelroute van afval aangepast voor Grijpskerke. Voortaan komen zij de containers op een ander tijdstip legen. Zowel de restafval-container als de groene container. Zet de containers altijd vóór 7.30 uur op straat, zodat de ZRD uw container kan legen. De inzameldagen blijven ongewijzigd.

Voor altijd actuele informatie over het inzamelen, kunt u gebruikmaken van de ZRD-app of kijken op www.zrd.nl

Maak gebruik van de handige app

Download de afvalapp van de ZRD en vergeet nooit meer de inzameldagen. Via de app kunt u zien wanneer welk afval bij jou wordt ingezameld en je kunt automatisch een melding (notificatie) krijgen als jouw afval opgehaald wordt.

Download de app voor IOS.
Download de app voor Android.

Nationale Pannenkoekdag groot succes!

Afgelopen vrijdag 8 maart op de Nationale Pannenkoekdag werden er in Dorpshuis Nimmerdor Grijpskerke door de kinderen van De Bergpadschool, ouders en vrijwilligers heerlijke pannenkoeken gebakken voor alle 65+ers in Grijpskerke-Zeeland.

De kinderen van groep 6 gaven ook nog een leuk dans optreden en deelden leuke pannenkoeken feitjes. Een aantal kinderen konden zelfs naast hun opa of oma zitten om samen pannenkoeken te eten.

Iedereen die bijgedragen heeft om deze gezellige middag tot een succes te maken, ontzettend bedankt!

25-jarig jubileummagazine Middellandse Zeetuin Uilenbroek

Het 25-jarig jubileummagazine is nu ook te koop in de winkel. Het magazine heeft een prachtige plek in de winkel en webshop van De Drvkkery Middelburg. Met dank aan inkoop Monique Eskens.

https://drukkerijmiddelburg.nl/zoeken?q=uit+zeeuwse+klei

Dit exclusieve magazine is gemaakt ter ere van het 25-jarige bestaan van de Middellandse Zeetuin Uilenbroek in Buttinge. Een luxe magazine van 54 pagina’s met eigen fotografie en enthousiaste verhalen van eigenaar Wim Uilenbroek over het ontstaan van de tuin, leuke weetjes over de mediterrane bomen en planten in Zeeuwse klei én alle ideeën achter de bijzondere bouwwerken.

Mantelzorgwaardering 2024

Inwoners van de gemeenten Middelburg en Veere die mantelzorg krijgen, kunnen van 1 februari tot en met 30 april 2024 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan bij Manteling via www.manteling.nu. Hulp nodig bij het invullen? Bel dan tussen 9:00 en 13:00 naar 0118-553530 (alleen op werkdagen). Deze mantelzorgwaardering dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden.

De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Bij hulp van meerdere mantelzorgers, mag het aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die wonen in een verpleeghuis kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen.

De mantelzorgwaardering van de gemeente Veere is een bedrag van €100 en in de gemeente Middelburg €150. Houd bij de aanvraag alle gegevens van de hulpvrager, waaronder het IBAN-nummer bij de hand. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. De waardering is een bedankje van de gemeente aan de mantelzorgers.

Wandelgroep Grijpskerke update….

Maandag 15 januari heeft Welzijnswerker Dennis Jobse meegelopen met de wandelgroep in Grijpskerke-Zeeland

”Het is mooi om te zien dat er zo veel mensen elke maandagochtend samen wandelen en na afloop gezellig koffie/thee drinken met elkaar in de Gouwe Gheijt.
Wandelen met elkaar heeft zo veel positieve voordelen.”

”Groot applaus voor de organisatie en ik ben trots dat ik vanuit Welzijn Veere een bijdrage heb kunnen leveren om het initiatief samen met de vrijwilligers op te zetten in de Gemeente Veere.’’ 

Namens Dennis veel wandelplezier gewenst