Dringend nieuwe commissieleden nodig voor Stichting Bazaar Grijpskerke

Dringend nieuwe commissieleden nodig!

Ondanks eerdere oproepen hebben we nog geen nieuwe commissieleden mogen verwelkomen.

Indien er op zeer korte termijn geen nieuwe commissieleden gevonden worden zal er geen bazaar dit jaar zijn. Sterker nog, daarmee zal na ruim 40 jaar de bazaar ophouden met bestaan.

Natuurlijk zou dat enorm jammer zijn, omdat de bazaar ook een verbindende factor voor het dorp is.

Bij interesse, of voor meer info: stichtingbazaargrijpskerke@gmail.com, of neem contact op met een van de commissieleden. Zie ook de bijgevoegde nieuwsbrief.

Graag horen we van je!

Wijziging in tijdstip afvalinzameling Grijpskerke

De ZRD heeft de inzamelroute van afval aangepast voor Grijpskerke. Voortaan komen zij de containers op een ander tijdstip legen. Zowel de restafval-container als de groene container. Zet de containers altijd vóór 7.30 uur op straat, zodat de ZRD uw container kan legen. De inzameldagen blijven ongewijzigd.

Voor altijd actuele informatie over het inzamelen, kunt u gebruikmaken van de ZRD-app of kijken op www.zrd.nl

Maak gebruik van de handige app

Download de afvalapp van de ZRD en vergeet nooit meer de inzameldagen. Via de app kunt u zien wanneer welk afval bij jou wordt ingezameld en je kunt automatisch een melding (notificatie) krijgen als jouw afval opgehaald wordt.

Download de app voor IOS.
Download de app voor Android.

Nationale Pannenkoekdag groot succes!

Afgelopen vrijdag 8 maart op de Nationale Pannenkoekdag werden er in Dorpshuis Nimmerdor Grijpskerke door de kinderen van De Bergpadschool, ouders en vrijwilligers heerlijke pannenkoeken gebakken voor alle 65+ers in Grijpskerke-Zeeland.

De kinderen van groep 6 gaven ook nog een leuk dans optreden en deelden leuke pannenkoeken feitjes. Een aantal kinderen konden zelfs naast hun opa of oma zitten om samen pannenkoeken te eten.

Iedereen die bijgedragen heeft om deze gezellige middag tot een succes te maken, ontzettend bedankt!

25-jarig jubileummagazine Middellandse Zeetuin Uilenbroek

Het 25-jarig jubileummagazine is nu ook te koop in de winkel. Het magazine heeft een prachtige plek in de winkel en webshop van De Drvkkery Middelburg. Met dank aan inkoop Monique Eskens.

https://drukkerijmiddelburg.nl/zoeken?q=uit+zeeuwse+klei

Dit exclusieve magazine is gemaakt ter ere van het 25-jarige bestaan van de Middellandse Zeetuin Uilenbroek in Buttinge. Een luxe magazine van 54 pagina’s met eigen fotografie en enthousiaste verhalen van eigenaar Wim Uilenbroek over het ontstaan van de tuin, leuke weetjes over de mediterrane bomen en planten in Zeeuwse klei én alle ideeën achter de bijzondere bouwwerken.

Mantelzorgwaardering 2024

Inwoners van de gemeenten Middelburg en Veere die mantelzorg krijgen, kunnen van 1 februari tot en met 30 april 2024 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan bij Manteling via www.manteling.nu. Hulp nodig bij het invullen? Bel dan tussen 9:00 en 13:00 naar 0118-553530 (alleen op werkdagen). Deze mantelzorgwaardering dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden.

De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Bij hulp van meerdere mantelzorgers, mag het aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die wonen in een verpleeghuis kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen.

De mantelzorgwaardering van de gemeente Veere is een bedrag van €100 en in de gemeente Middelburg €150. Houd bij de aanvraag alle gegevens van de hulpvrager, waaronder het IBAN-nummer bij de hand. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. De waardering is een bedankje van de gemeente aan de mantelzorgers.

Wandelgroep Grijpskerke update….

Maandag 15 januari heeft Welzijnswerker Dennis Jobse meegelopen met de wandelgroep in Grijpskerke-Zeeland

”Het is mooi om te zien dat er zo veel mensen elke maandagochtend samen wandelen en na afloop gezellig koffie/thee drinken met elkaar in de Gouwe Gheijt.
Wandelen met elkaar heeft zo veel positieve voordelen.”

”Groot applaus voor de organisatie en ik ben trots dat ik vanuit Welzijn Veere een bijdrage heb kunnen leveren om het initiatief samen met de vrijwilligers op te zetten in de Gemeente Veere.’’ 

Namens Dennis veel wandelplezier gewenst

Nieuw! De wandelgroep in Grijpskerke.

Maandag 11 september is er voor het eerst gestart met de gratis wekelijkse wandelgroep in Grijpskerke. De wandelgroep in Grijpskerke is een laagdrempelig initiatief om inwoners uit Grijpskerke samen te laten bewegen in de natuur en te verbinden met elkaar. 

Om 10:00 s’ochtends stonden er al 23 deelnemers op de verzamelplek voor de Gouwe Gheijt. De herkenbare veiligheidshesjes van Welzijn Veere werden uitgedeeld en Leo trapte af met een praatje.

Er werd vervolgens een mooie route gewandeld van ongeveer 5 kilometer. Het was heerlijk weer om te wandelen en na afloop waren er enthousiaste reacties van de wandelaars. Op eigen kosten werd er door het grootste gedeelte van de groep nog een kopje koffie/thee genuttigd.

Hoe is het allemaal begonnen?

Op de koffieochtend in de consistorie zijn Trudy & Betty in contact gekomen met Dennis van Welzijn Veere. Trudy & Betty gaven aan iets te willen betekenen voor de mede bewoners in Grijpskerke. Uiteindelijk bleek er behoefte te zijn aan een wandelgroep in Grijpskerke. Jaenette wou zich daar ook graag bij aansluiten. Leo, de man van Trudy, wou ook graag helpen. Vanaf dat moment is er een organisatie ontstaan. 

Voor de zomervakantie heeft er nog een proefwandeling plaats gevonden. Vervolgens werd de proefwandeling geëvalueerd, is er een flyer/poster gemaakt en verspreid door heel het dorp. 

Er wordt vanaf nu elke maandag om 10:00 vanaf de Gouwe Gheijt gewandeld. Na afloop wordt er op eigen kosten koffie/thee gedronken voor de gene die daar tijd/zin in hebben bij de Gouwe Gheijt. Nieuwe wandelaars zijn van harte welkom!

Wilt u ook meewandelen of meer informatie?  Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Kom gerust langs of neem telefonisch contact op voor meer informatie met Leo & Trudy Walraven via het telefoonnummer: 06-42933877

Verras een mantelzorger in de gemeenten Middelburg en Veere!

Op 10 november is het weer de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers bedankt voor de zorg die zij verlenen aan iemand uit hun omgeving. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers die in de gemeenten Middelburg en Veere wonen.

Ken jij of ben jij een (jonge) mantelzorger woonachtig in de gemeenten Middelburg of Veere? En wil je hem, haar of jezelf in het zonnetje zetten? Meld de mantelzorger of jezelf dan aan via het formulier op www.manteling.nu. Manteling zorgt dat er rond de Dag van de Mantelzorg een leuke verrassing wordt bezorgd.

Wil je hulp bij het invullen van het formulier op de computer? Bel dan tussen 9:00-13:00 uur naar Manteling: 0118-553530 , dan wij vullen het samen met jou in.
Aanmelden kan van 22 september tot 30 oktober 2023.
Woont de mantelzorger buiten Middelburg of Veere? Informeer dan bij het Steunpunt Mantelzorg in die gemeente welke actie zij hebben.

Let op: Onvolledige aanmeldingen of aanmeldingen met foutieve adresgegevens kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.