Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Platform Eenzaamheid Walcheren organiseert de gratis theatervoorstelling ‘1’ in de Aula van de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg.

4 oktober

Theatervoorstelling ‘1’

Het Platform Eenzaamheid Walcheren organiseert op woensdag 4 oktober 2023 om 19.30 de gratis theatervoorstelling ‘1’ in de Aula van de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg.

Theatermakers Oscar Kocken en Lucas de Waard maakten een voorstelling over eenzaamheid, waarin ze hun eigen ervaringen verwerkten. “Als één op de drie Nederlanders zich weleens eenzaam voelt, ben je dus nooit ‘alleen’ eenzaam” zegt Kocken, “Ik kwam erachter dat ik heel lang de clown uit heb gehangen en daarmee mezelf heb verloochend. Omdat ik niet zeker wist of ik leuk was, ben ik maar leuk gaan dóen. Dan mis je het contact met jezelf.” Na afloop van dit zwart komisch verteltheater kun je met de spelers of een andere kijker in gesprek gaan.

In het Platform Eenzaamheid Walcheren werken tal van organisaties samen om ontmoetingen tussen mensen te bevorderen en daarmee eenzaamheid tegen te gaan.

Al 21 van deze organisaties zijn te vinden via de website https://ontmoetingwalcheren.nl, waar je je kunt aanmelden voor de theatervoorstelling.

Tot en met 4 oktober is de dubbelexpositie ‘Praat met me’ en ‘Walcherse gezichten van eenzaamheid’ te zien.

Met de korte documentaire en foto-expositie ‘Praat met me’ wil fotograaf en filmmaker Dennis van Akkeren de nieuwe generatie meer bewust maken hoe belangrijk onze ouderen zijn en dat ze niet vergeten mogen worden. De wijsheid en levenservaring die ouderen hebben is enorm waardevol en leerzaam. Daarom is praten met elkaar en onze ouderen belangrijker dan ooit. Zie ook https://www.dennisvanakkeren.com/.

In ‘Walcherse gezichten van eenzaamheid‘ komen inwoners aan het woord over hoe zij met eenzaamheid omgaan.

De expositie is bezocht door wethouder Willemien Treurniet van de gemeente Middelburg, ambassadeur van het Platform Eenzaamheid Walcheren, en ‘ervaringsdeskundige’ Anneke, die daarbij door Dennis van Akkeren zijn gefilmd. Zie https://www.youtube.com/watch?v=Kpn96NYvUBE.

Beide exposities zijn ook op de website te zien.

Voorafgaand aan de theatervoorstelling vertelt de projectleider van ‘Samen in de Zeeuwse klei’ welke ontdekkingen Middelburgse ondernemers doen als zij bij klanten eenzaamheid signaleren. Zij helpen mensen die kampen met eenzaamheid via doorverwijzen of anders. De ondernemer en diens werknemers volgden een workshop. Hoe herken je eenzaamheid? Hoe ga je het gesprek aan? Tijdens de workshop werd een flyer voor klanten uitgedeeld.

AANMELDING VOOR DE THEATERVOORSTELLLING IS NOODZAKELIJK.

Het zou prettig zijn als je iemand meeneemt voor wie het een mooi uitstapje zou zijn.

Nadere informatie

  • over de theatervoorstelling ‘1’: Cor de Jonge, Resto van Harte, (06) 50 12 41 82
  • over het Platform Eenzaamheid Walcheren: Mira Weber, Manteling, (06) 13 58 99 02
  • over Samen in de Zeeuwse Klei: Karin van Bokhoven, Zorgbelang Zeeland, (06) 83 48 55 07
  • over Praat met me: Dennis van Akkeren, (06) 30 03 96 49
  • over Walcherse gezichten van eenzaamheid: Daphne van der Stoep, Welzijn Veere, (06) 10 12 19 03
  • over de website: Nico Landsman, ZeelandBruist, (06) 40 01 71 91

https://ontmoetingwalcheren.nl/

mailto: eenzaamheid.walcheren@gmail.com

Uitnodiging Slotbijeenkomst week tegen eenzaamheid 2023-theater en ontdekkingen 

Locatie

Zeeuwse Blibliotheek Middelburg
Kousteensedijk 7
Middelburg,
+ Google Maps